Jajka faszerowane łososiem

Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek 😉 Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową.

Składniki:

  • 6 jajek
  • 100 g łososia
  • szczypiorek
  • dwie łyżki majonezu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz
  • ostra papryka

Przygotowanie
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem z cytryny. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i przyprawy. Mieszamy. Połówki jajek napełniamy masą jajeczno-łososiową, na wierzchu układamy posiekany szczypiorek, posypujemy papryką.

jajka_losos

Print Friendly, PDF & Email