Rolada serowa

Przepis na roladę z sera żółtego. Ta pyszna przekąska sprawdzi się idealnie na ostatkowej imprezie.

Składniki:

  • 250 g żółtego sera
  • 200 g serka ziołowego do smarowania
  • 1/2 czerwonej papryki
  • mały pęczek szczypiorku
  • 100 g szynki
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • pieprz

Przygotowanie
Ser żółty kroimy w plastry. Układamy je równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden lekko nakładając na drugi, tak aby tworzyły prostokąt. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok 15 min, aż ser się roztopi. Odkładamy do ostygnięcia.
Resztę składników kroimy w kostkę, łączymy z serkiem, przyprawiamy do smaku. Masę rozsmarowujemy po całej powierzchni żółtego sera i zwijamy w rulon. Następnie roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok kilka godzin, aby całość się dobrze zastygła.

rolada_serowa

Print Friendly, PDF & Email