Wątróbka z pomidorami
Wątróbka z pomidorami to tanie i bardzo szybkie danie na obiad. Drobiowa wątróbka z cebulką w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. Ja i moja rodzina bardzo ją lubimy, choć mąż nie jest zwolennikiem podrobów. Podajemy ją z ziemniakami i surówką z pikli.
Pomidory oblewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie obieramy je ze skórki, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, a resztę kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki. Wątróbkę wraz z cebulą pokrojoną w piórka wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory i dusimy przez kilka minut. Zimny bulion mieszamy z mąką i ketchupem. Powstałą mieszankę wlewamy na patelnię. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy jeszcze kilka minut, aby sos lekko zgęstniał.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…