Wątróbka z pomidorami
Wątróbka z pomidorami to tanie i bardzo szybkie danie na obiad. Drobiowa wątróbka z cebulką w sosie pomidorowym jest bardzo smaczna i sycąca. Ja i moja rodzina bardzo ją lubimy, choć mąż nie jest zwolennikiem podrobów. Podajemy ją z ziemniakami i surówką z pikli.
Pomidory oblewamy wrzącą wodą i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie obieramy je ze skórki, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona, a resztę kroimy w drobną kostkę. Wątróbkę myjemy, osuszamy, czyścimy i kroimy na kawałki. Wątróbkę wraz z cebulą pokrojoną w piórka wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem i podsmażamy. Następnie dodajemy pomidory i dusimy przez kilka minut. Zimny bulion mieszamy z mąką i ketchupem. Powstałą mieszankę wlewamy na patelnię. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy jeszcze kilka minut, aby sos lekko zgęstniał.
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…