Szybkie i smaczne ciacho z kaszy manny i herbatników, które u mnie w domu szybko znika ze stołu. I co najważniejsze, nie może nie wyjść 😛
Składniki:
Polewa
Przygotowanie
Mleko, margarynę, cukier i kakao wkładamy do garnka i gotujemy co jakiś czas mieszkając, aby się połączyły wszystkie składniki. Kiedy mleko zacznie się gotować, powoli wsypujemy kaszę mannę, cały czas mieszając. Dno blaszki wykładamy herbatnikami i na to wlewamy ugotowaną masę. Na wierzch znowu układamy herbatniki i zalewamy lekko ostudzoną zgęstniałą polewą. Aby zrobić polewę, gotujemy składniki w rondelku.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
pyszny ten krem!
Przypominałaś mi moje ulubione ciastkowe smaki :) Pyszności :)