Parówki w panierce jak do nuggestsów
Parówki w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych są pyszne i chrupiące. Robi się je łatwo i błyskawicznie. Będą wyśmienitą przekąską na imprezie. Dzieci je kochają! Na szczęście obecnie w sklepach można znaleźć parówki dobrej jakości, zrobione w 100% z mięsa, więc bez żadnych wyrzutów sumienia można taką przekąskę przygotować.
Parówki kroimy na trzy części. Jajko roztrzepujemy z jogurtem i mąką. Płatki kukurydziane rozkruszamy na mniejsze kawałki i mieszamy z bułką tartą. Parówki obtaczamy najpierw w cieście jogurtowym, następnie w panierce z płatkami kukurydzianymi. Układamy je na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z oby stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
A co robimy z mąką?