Parówki w panierce jak do nuggestsów
Parówki w panierce z bułki tartej i płatków kukurydzianych są pyszne i chrupiące. Robi się je łatwo i błyskawicznie. Będą wyśmienitą przekąską na imprezie. Dzieci je kochają! Na szczęście obecnie w sklepach można znaleźć parówki dobrej jakości, zrobione w 100% z mięsa, więc bez żadnych wyrzutów sumienia można taką przekąskę przygotować.
Parówki kroimy na trzy części. Jajko roztrzepujemy z jogurtem i mąką. Płatki kukurydziane rozkruszamy na mniejsze kawałki i mieszamy z bułką tartą. Parówki obtaczamy najpierw w cieście jogurtowym, następnie w panierce z płatkami kukurydzianymi. Układamy je na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy z oby stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
A co robimy z mąką?