Kolejna wariacja na temat bigosu, również bardzo smaczna, zwłaszcza na drugi dzień po ugotowaniu.
Składniki:
Przygotowanie
Warzywa i pieczarki obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w ćwierćplastry, pora w półplastry, pieczarki w plasterki, kiełbasę w kostkę, pozostałe warzywa (oprócz kapusty) ścieramy na grubej tarce.
W dużym garnku rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę z kiełbasą, dodajemy starte warzywa, por i pieczarki, pokrojone na małe kawałki śliwki, doprawiamy trochę sosem sojowym, solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw, można podlać wodą. Kapustę pekińską szatkujemy dość grubo. Dodajemy do miękkich warzyw, mieszamy, i dusimy aż kapusta będzie miękka . Doprawiamy kapustę koncentratem pomidorowym, gotujemy jeszcze kilka minut, przyprawiamy pozostałymi przyprawami do smaku.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
bardzo smaczne danie, robiłam je już dwa razy.
Zamiast kiełbasy dodałam parówki.