Pyszny i niezwykle zdrowy pomysł na kolację albo śniadanie. Idealnie smakuje ze świeżym pieczywem.
Składniki:
- 4 jajka
- ogórek szklarniowy
- papryka czerwona
- 2 średnie cebule
- 3 pomidory
- sól, pieprz
- sok z cytryny
- jogurt
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Cebulę kroimy w półplasterki, ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w pierścienie.Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Warzywa łączymy razem, solimy, mieszamy.
Do jogurtu dodajemy pieprz, sos z cytryny i wyciśnięty czosnek. Mieszamy. W salaterkach (jedna salaterka na jedną osobę) układamy warzywa, na to ćwiartki jajek i polewamy sosem.
Zostaw odpowiedź