Smaczna potrawa, którą można podawać z ryżem, makaronem, jak w moim przypadku, czy z pieczywem.
Składniki:
Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy na patelni. Fasolę odsączamy z zalewy i dodajemy na patelnię. Mąkę mieszamy z bulionem i wlewamy na patelnię. Mieszamy. Dodajemy pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy. Dusimy ok 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…