Smaczna potrawa, którą można podawać z ryżem, makaronem, jak w moim przypadku, czy z pieczywem.

Składniki:

  • 250 g suchej kiełbasy
  • puszka czerwonej fasoli
  • cebula
  • puszka pomidorów
  • 1,5 łyżki mąki
  • koncentrat pomidorowy
  • 2/3 szklanki bulionu
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka i podsmażamy na patelni. Fasolę odsączamy z zalewy i dodajemy na patelnię. Mąkę mieszamy z bulionem i wlewamy na patelnię. Mieszamy. Dodajemy pokrojone pomidory i koncentrat pomidorowy. Dusimy ok 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

1 dzień ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

6 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago