Kolejny pomysł na treściwe i smaczne śniadanie lub kolację. Podajemy ze świeżym pieczywem albo grzankami.

Składniki:

  • 5 jajek
  • kawałek czerwonej papryki
  • 5 pieczarek
  • 3 średnie cebule
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • 100 g szynki
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie
Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, a na końcu paprykę. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy i mieszamy do momentu ścięcia się jajek.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

3 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago