Prosty i pyszny przepis na karkówkę po myśliwsku. Podałam ją na obiad z ziemniakami.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso dzielimy na porcje, nacieramy zgniecionym jałowcem z zielem angielskim. Grzyby moczymy w wodzie. Zostawiamy na około 2 godz, następnie mięso obsmażamy na rumiano i przekładamy do garnka. Warzywa i grzyby kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu po mięsie (bez ogórka i czosnku), dodajemy do mięsa. Wlewamy szklankę wody, solimy, pieprzymy i dusimy pod przykryciem. Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, dolewamy na koniec duszenia, dodajemy ogórek i przeciśnięty czosnek, gotujemy kilka minut.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…