Zamiast mięsa od szynki może być schab albo karkówka. Potrawę podajemy z ryżem.
Składniki:
Przygotowanie
Szynkę kroimy w plastry, oprószamy przyprawami, i przez chwilę podsmażamy na patelni. Następnie mięso przekładamy do rondelka. Koncentrat i ketchup mieszamy z ¼ szklanki wody i taką zalewę wlewamy do mięsa. Dusimy je do miękkości, można podlewać wodą. Warzywa smażymy na patelni, kiedy będą miękkie, dodajemy mięso z zalewą i przyprawiamy. Dusimy jeszcze kilka minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…