Zazwyczaj śledzie na obiad zajadamy z ziemniakami i śmietaną. Tym razem postanowiłam trochę to zmodyfikować i wyszła nietypowa zapiekanka.
Składniki:
Sos:
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Następnie obieramy je i kroimy w plastry. Formę do zapiekania smarujemy masłem. Papryki kroimy w kostkę. Śledzie kroimy na kawałki. Dno formy wykładamy ziemniakami, następnie warstwą śledzi i posypujemy papryką. Następnie kolejna warstwa ziemniaków. Przyprawiamy Formę wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 35 minut. W tym czasie robimy sos: koperek siekamy i łączymy zresztą składników. Mieszamy. Polewamy sosem po nałożeniu zapiekanki na talerze.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…