Pyszne muffinki z cytrynową nutą.
Składniki:
Przygotowanie
W jednej misce mieszamy produkty suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól. Cytryny sparzmy i obieramy ze skórki. Skórki drobno kroimy albo ścieramy na tarce, z cytryny wyciskamy sok. W drugim naczyniu mieszamy produkty mokre: mleko, olej, jajko, sok z cytryny oraz skórki. Składniki suche mieszamy z mokrymi łyżką, nakładamy do foremek. Pieczemy około 20-25 minut w 180’C.
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…