Pyszne muffinki z cytrynową nutą.
Składniki:
Przygotowanie
W jednej misce mieszamy produkty suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól. Cytryny sparzmy i obieramy ze skórki. Skórki drobno kroimy albo ścieramy na tarce, z cytryny wyciskamy sok. W drugim naczyniu mieszamy produkty mokre: mleko, olej, jajko, sok z cytryny oraz skórki. Składniki suche mieszamy z mokrymi łyżką, nakładamy do foremek. Pieczemy około 20-25 minut w 180’C.
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…