Kotlety mielone z serem i pieczarkami

Przepis na tradycyjne mielone w trochę innym wydaniu.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 150 g żółtego sera
  • 6 pieczarek
  • 2 jajka
  • oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • bułka tarta

Przygotowanie
Pieczarki kroimy w kostkę, solimy i dusimy na maśle, następnie zostawiamy do wystygnięcia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso mielone, bułkę tartą, pieczarki, ser, jajka i przyprawy mieszamy w sporej misce. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą, aby nabrała takiej konsystencji, żeby kotlety się nie rozpadały. Uformowane kotlety panierujemy w bułce tartej  i smażymy na gorącym tłuszczu.

Emilia

View Comments

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

1 dzień ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

6 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago