Przepis na tradycyjne mielone w trochę innym wydaniu.
Składniki:
Przygotowanie
Pieczarki kroimy w kostkę, solimy i dusimy na maśle, następnie zostawiamy do wystygnięcia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso mielone, bułkę tartą, pieczarki, ser, jajka i przyprawy mieszamy w sporej misce. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą, aby nabrała takiej konsystencji, żeby kotlety się nie rozpadały. Uformowane kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Oj zjadłoby się takie kotleciki ;)))
Pozdrawiam!!