Pyszne danie popularne we Włoszech, takie smażone pierożki. Farsz można zrobić według własnych upodobań. Ja zrobiłam z pieczarkami i żółtym serem.
Składniki:
Przygotowanie
Mleko i masło zagotowujemy. Ściągamy z ognia i dodajemy mąkę i sól do smaku. Energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie można zrobić farsz. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy i przyprawiamy. Ser ścieramy na tarce. Schłodzone ciasto ugniatamy, aż będzie gładkie i jednolite. Rozwałkowujemy je podsypując mąką. Wycinamy kółka. Na nie nakładamy trochę pieczarek i sera i zlepiamy jak pierogi. Pierogi obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Bardzo apetyczne, na zimno pewnie tez pyszne...
Wyglądają bardzo apetycznie :)