Pyszne danie popularne we Włoszech, takie smażone pierożki. Farsz można zrobić według własnych upodobań. Ja zrobiłam z pieczarkami i żółtym serem.
Składniki:
Przygotowanie
Mleko i masło zagotowujemy. Ściągamy z ognia i dodajemy mąkę i sól do smaku. Energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie można zrobić farsz. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy i przyprawiamy. Ser ścieramy na tarce. Schłodzone ciasto ugniatamy, aż będzie gładkie i jednolite. Rozwałkowujemy je podsypując mąką. Wycinamy kółka. Na nie nakładamy trochę pieczarek i sera i zlepiamy jak pierogi. Pierogi obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Bardzo apetyczne, na zimno pewnie tez pyszne...
Wyglądają bardzo apetycznie :)