Pyszne danie popularne we Włoszech, takie smażone pierożki. Farsz można zrobić według własnych upodobań. Ja zrobiłam z pieczarkami i żółtym serem.
Składniki:
Przygotowanie
Mleko i masło zagotowujemy. Ściągamy z ognia i dodajemy mąkę i sól do smaku. Energicznie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie można zrobić farsz. Pieczarki obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy i przyprawiamy. Ser ścieramy na tarce. Schłodzone ciasto ugniatamy, aż będzie gładkie i jednolite. Rozwałkowujemy je podsypując mąką. Wycinamy kółka. Na nie nakładamy trochę pieczarek i sera i zlepiamy jak pierogi. Pierogi obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni z obu stron na złoty kolor.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Bardzo apetyczne, na zimno pewnie tez pyszne...
Wyglądają bardzo apetycznie :)