Smaczne żeberka, proste w przyrządzeniu. Podajemy z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 cebule
  • kostka mięsna
  • pieprz, pieprz ziołowy, sól, czosnek granulowany, papryka słodka
  • olej

Przygotowanie
Żeberka kroimy na porcje i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na brązowy kolor.
Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, chwilę smażymy. Następnie zalewamy mięso wodą z rozpuszczoną kostką mięsną tak, żeby mięso było przykryte. Dusimy żeberka , aż do miękkości. Przyprawiamy.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

22 godziny ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

6 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago