Szybka potrawa na obiad lub kolację. Podajemy z pieczywem.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 puszki fasoli (biała lub czerwona)
  • 150 g wędzonego boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, chili, papryka słodka

Przygotowanie
Boczek kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Fasolę odsączamy na sitku. Boczek podsmażamy na suchej patelni. Dodajemy czosnek i fasolkę i przez chwile smażymy razem. Przyprawiamy. Na innej patelni smażymy na maśle jajka sadzone. Rozkładamy fasolkę z boczkiem na talerze, na każdą porcję układamy jajka sadzone.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Ciasto Sołtysa – kawowy deser, który zawsze się udaje

Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…

2 dni ago

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami – obiad w 25 minut

Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…

5 dni ago

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…

2 tygodnie ago

Błyskawiczne bułki twarogowe z air fryera

Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…

2 tygodnie ago

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 tygodnie ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

3 tygodnie ago