Prosty przepis na obiad dla zapracowanych.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie mrożonki marchewka z groszkiem
  • pietruszka
  • czerwona papryka
  • ok 2 szklanki bulionu
  • sól, pieprz
  • szczypta chilli
  • zioła prowansalskie
  • 2 torebki ryżu

Przygotowanie
Gotujemy ryż wg instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy marchew z groszkiem i startą na tarce o grubych oczkach pietruszkę. Gotujemy ok. 10 min. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Przyprawiamy. Podajemy z ryżem.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 dni ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

7 dni ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago