Prosty przepis na obiad dla zapracowanych.

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • opakowanie mrożonki marchewka z groszkiem
  • pietruszka
  • czerwona papryka
  • ok 2 szklanki bulionu
  • sól, pieprz
  • szczypta chilli
  • zioła prowansalskie
  • 2 torebki ryżu

Przygotowanie
Gotujemy ryż wg instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy marchew z groszkiem i startą na tarce o grubych oczkach pietruszkę. Gotujemy ok. 10 min. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Przyprawiamy. Podajemy z ryżem.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem – kolorowa, sycąca i pyszna

Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…

3 dni ago

Ciasto Marzenka z wiśniami, kremem jogurtowym i polewą czekoladową

Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…

2 tygodnie ago

Słoikowy hit: ogórki z przecierem i cebulką

Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…

2 tygodnie ago

Sałatka Słoikowa od Teściowej – przepis na warzywa w delikatnej zalewie

Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…

3 tygodnie ago

Burgery w Cieście Drożdżowym – domowe bułki z mięsnym farszem

Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…

3 tygodnie ago

Gulaszowa z indykiem i batatami – prosty pomysł na obłędny w smaku obiad

Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…

3 tygodnie ago