Przepis na lekką sałatkę. Podajmy ze świeżym pieczywem.

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pomidor
  • 6 rzodkiewek
  • 3 ogórki konserwowe
  • ćwiartka pomelo
  • sos do sałatek (dałam winegret)
  • olej

Przygotowanie
Kapustę szatkujemy, pomidora, rzodkiewkę i ogórka kroimy w kostkę. Półksiężyc pomelo obieramy ze skórki i dzielimy na małe kawałeczki. Sos do sałatek mieszamy z olejem i wodą. Wszystkie składniki mieszamy.

Emilia

Share
Published by
Emilia

Recent Posts

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika – soczysta i aromatyczna

Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…

2 dni ago

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką – prosty przepis krok po kroku

Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…

1 tydzień ago

Sernik łaciaty z ciastem czekoladowym – zawsze się udaje

Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…

1 tydzień ago

Kiełbasa zapiekana w jajku z warzywami – prosty przepis z piekarnika

Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…

2 tygodnie ago

Ciasto jogurtowe ze śliwkami – puszyste, wilgotne i mięciutkie

Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…

2 tygodnie ago

Tosty z gofrownicy – chrupiące i szybkie w przygotowaniu

Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…

3 tygodnie ago