Przepis na pyszne bułeczki przypominające błyskawiczne krokiety. Podaję z barszczykiem.
Składniki:
Przygotowanie
Z bułek ścinamy wierzchy. Wydrążamy środek. Pieczarki czyścimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wydrążony środek z bułeczek drobno kroimy. Pieczarki smażymy na patelni. Następnie przekładamy je do miski, dorzucamy miąższ z bułek i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy starty ser. Mieszamy i przyprawiamy. Farsz nakładamy do bułek i przykrywamy je odciętymi wcześniej wierzchami. Wlewamy mleko do miseczki. Każdą bułkę maczamy w mleku z każdej strony (tylko przez chwilkę, aby nie rozmiękła zbytnio). Następnie bułkę maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy ciepłe.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Świetny pomysł, jak dla mnie totalna nowość, a że z pieczarkami w roli głównej, zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2013 :)