Przepis na pyszne bułeczki przypominające błyskawiczne krokiety. Podaję z barszczykiem.
Składniki:
Przygotowanie
Z bułek ścinamy wierzchy. Wydrążamy środek. Pieczarki czyścimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wydrążony środek z bułeczek drobno kroimy. Pieczarki smażymy na patelni. Następnie przekładamy je do miski, dorzucamy miąższ z bułek i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy starty ser. Mieszamy i przyprawiamy. Farsz nakładamy do bułek i przykrywamy je odciętymi wcześniej wierzchami. Wlewamy mleko do miseczki. Każdą bułkę maczamy w mleku z każdej strony (tylko przez chwilkę, aby nie rozmiękła zbytnio). Następnie bułkę maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Podajemy ciepłe.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Świetny pomysł, jak dla mnie totalna nowość, a że z pieczarkami w roli głównej, zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Pieczarkowy Tydzień 2013 :)