Złociste placuszki kukurydziane – szybkie placki z kukurydzy
Złociste placuszki kukurydziane czyli szybkie placki z kukurydzy z puszki, mąki i sera żółtego są pyszne i nie wymagają wiele pracy. Świetnie sprawdzą się zarówno na błyskawiczny obiad, jak i kolację. Są lekkie, chrupiące i bardzo, bardzo smaczne. Można podać je z sosem czosnkowym, tzatziki lub jogurtowym, a także z ulubioną surówką.
Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser ścieramy na tarce. Mąkę, jajka, jogurt, kukurydzę, ser żółty i przyprawy przekładamy do jednej miski i mieszamy za pomocą łyżki, aż powstanie jednolita masa. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy porcje ciasta. Smażymy na niezbyt dużym ogniu przez kilka minut, aż placki się zarumienią i ostrożnie przekładamy je na drugą stronę. Smażymy również przez kilka minut. Usmażone placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, od razu po usmażeniu.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…