Wątróbka z warzywami – prosty i pyszny przepis na obiad
Wątróbka z warzywami to bardzo prosty i szybki do zrobienia przepis na pyszny domowy obiad. Można ją podać z kaszą, ryżem czy ziemniakami. Jeśli lubicie wątróbkę, to to danie z pewnością wam zasmakuje. Jest smaczne, kolorowe i sycące. Miękka i soczysta wątróbka w połączeniu z pieczarkami, papryką i cukinią oraz sosem śmietanowym stanowi wyborną kompozycję.
Przygotowanie
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę w paski, cebulę w piórka, a cukinię w grubą kostkę. Wątróbkę myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie obtaczamy ją w mące i wrzucamy na patelnię z dobrze rozgrzanym olejem. Wątróbkę podsmażamy kilka minut i dodajemy cebulę oraz pieczarki. Całość smażymy, aż z pieczarek odparuje woda. Następnie dorzucamy paprykę i cukinię. Smażymy jeszcze kilka minut, po czym wlewamy śmietanę oraz dodajemy zioła i przyprawy. Całość dusimy na wolnym ogniu około 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie, a śmietana się zredukuje.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Super fajne i smacznie to danie wygląda z tą wątróbką :-)