Przepis na smaczną potrawę do podania na kolację. Idealnie sprawdza się również na domowych imprezach.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 259 g mięsa mielonego
- 250 g pieczarek
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz
- oregano, bazylia
Przygotowanie
Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki. Mieszamy. Kiedy woda z pieczarek odparuje, dodajemy przyprawy. Odstawiamy do wystudzenia. Ser ścieramy na tarce. Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Z jednej strony nacinamy prostokąty wszerz trzy razy. Na drugą połówkę prostokątów nakładamy farsz i ser żółty. Farsz nakrywamy naciętą połówką. Brzegi zlepiamy. Paszteciki układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i pieczemy w piekarniku ok 30 min.
Ciesze sie ze mam dostep do smacznych i ciekawych przepisow! Dziekuje, Gosia