Schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego

Schabowe Pod Pierzynką
Schabowe Pod Pierzynką

Schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego to przepyszny sposób na schab w trochę innym wydaniu niż tradycyjne kotlety. Proste i szybkie danie, które zasmakuje każdemu.

Składniki:

  • 2 plastry schabu
  • 3-4 pieczarki
  • sól, pieprz
  • ketchup
  • 150 g sera żółtego

Przygotowanie

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na rozbitych na cienkie kotlety i oprószonych przyprawami schabowych rozsmarowujemy po łyżce ketchupu. Na niego wykładamy pieczarki i posypujemy startym serem żółtym. Pieczemy około 40 min w przykrytym naczyniu żaroodpornym w temp 180 C.

Schabowe Pod Pierzynką
Schabowe Pod Pierzynką
Print Friendly, PDF & Email