Naleśniki z pieczarkami i serem żółtym w trochę innym wydaniu.
Składniki:
Naleśniki:
Nadzienie:
Przygotowanie
Składniki na naleśniki łączymy i miksujemy. Odstawiamy na co najmniej pół godziny, następnie smażymy cienkie naleśniki. Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Studzimy i dodajemy większość startego żółtego sera, sól i pieprz. Mieszamy. Natłuszczamy formę do pieczenia masłem, następnie układamy na przemian naleśniki i nadzienie. Wierzch ostatniego naleśnika posypujemy reszta sera. Zapiekamy ok 20 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…