Wołowinę przygotowuję rzadko, gdyż trzeba ją długo gotować, aby zrobiła się miękka. Jednak w sosie z grzybów leśnych jest tak smaczna, że warto trochę dłużej posiedzieć w kuchni.
Składniki:
Przygotowanie
Wołowinę kroimy w kostkę, posypujemy pieprzem i słodką papryką i podsmażamy na patelni z rozgrzanym oleju, dodając cebulę pokrojoną w piórka. Grzyby czyścimy, kroimy w kostkę i smażymy na maśle na osobnej patelni. Gdy wołowina się zrumieni, podlewamy ją bulionem, dodajemy rozgniecione ziarna jałowca i liść laurowy. Mięso dusimy na małym ogniu aż stanie się miękkie (u mnie zajęło to dwie godziny). W razie potrzeby podlewamy bulionem. Pod koniec gotowania dodajemy grzyby, tymianek, sól i pieprz.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…