Przepis na pyszny obiad z klopsikami i makaronem.
Składniki:
Pulpety:
Sos:
Ponadto:
Przygotowanie
Do mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i smażymy na oliwie.
Por kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Por i czosnek podsmażamy na patelni.
Oprószamy mąką i zasmażamy. Mieszając, dolewamy bulion. Zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Gotujemy 5 min na średnim płomieniu. Wsypujemy do sosu starty ser i gotujemy, aż się rozpuści, doprawiamy.
Ugotowany makaron wykładamy na talerze, układamy na niego pulpety i polewamy sosem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…