Mizeria po kaszubsku słodko-kwaśna – doskonała do obiadu
Mizeria po kaszubsku słodko-kwaśna to bardzo smaczny dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się również na grillu. Robi się ją bardzo szybko, wystarczy pokroić ogórki, choć trzeba trochę odczekać, aby się „przegryzły” i nabrały słodko-kwaśnego smaku. Jeśli znudziła wam się tradycyjna mizeria ze śmietaną, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Smak z pewnością zaskoczy domowników.
Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na 15 minut. Do wody wsypujemy cukier, wlewamy ocet i całość mieszamy, aż cukier się rozpuści. Taką mieszanką zalewamy ogórki i odstawiamy na około pół godziny. Po tym czasie z ogórków odlewamy wodę i mieszamy je z posiekanym koperkiem.
Ciasto Pijane Rafaello to idealna propozycja dla wszystkich, którzy kochają kokosowe desery o kremowej konsystencji…
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…