Pyszna, szybka i lekka sałatka z pieczoną papryką – uwielbiam jej smak. Mnie najlepiej smakuje z grzankami.
Składniki (na 2 porcje):
Przygotowanie
Papryki przekrawamy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Na blasze wyłożonej folią aluminiową układamy papryki skórką do góry. Smarujemy je odrobiną oliwy. Pieczemy w piekarniku ok 30-40 minut, aż z wierzchu zrobią się czarne. Jajka gotujemy na twardo. Upieczone papryki i jajka odstawiamy do wystudzenia. Pomidory i jajka kroimy na ćwiartki. Pieczarki przekrawamy na pół. Z upieczonych papryk delikatnie ściągamy skórkę i kroimy ją w paski. Do miski wrzucamy pokrojone pomidory, papryki, zioła i przyprawy, skrapiamy oliwą i mieszamy. Sałatkę wykładamy na talerze, na niej układamy jajka.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Dobry wpis. Dodaję stronę do ulubionych.