Przepis na schab w marynacie z miodu, czosnku i chili z sezamem, papryką i fasolką.
Składniki:
Marynata:
Ponadto:
Przygotowanie
Schab kroimy w kostkę. Z podanych składników robimy marynatę, obtaczamy w niej schab i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
Następnie schab pieczemy na patelni. Potem podlewamy szklanką wody i dusimy aż woda odparuje. Czynność można powtórzyć jeśli schab nadal będzie twardy. Do schabu dodajemy łyżkę sezamu. Smażymy do chwili, aż sezam nabierze złotawego koloru. Następnie dodajemy pokrojoną w półsłupki paprykę, sos sojowy i ugotowaną wcześniej w osolonej wodzie fasolkę. Całość mieszamy i trzymamy na małym ogniu ok. 5 minut. Podajemy z ryżem.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…