Nieco inna wersja grochówki, którą zwykle robię, jednak równie smaczna.
Składniki:
Przygotowanie
Groch płuczemy, zalewamy wodą i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie gotujemy go w bulionie aż będzie miękki. W tym czasie ziemniaki i por kroimy w kostkę, a resztę warzyw ścieramy na tarce jarzynowej. Warzywa (prócz pory) dodajemy do grochu pod koniec gotowania. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z porem. Dodajemy kiedy wszystkie warzywa są już miękkie. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolewamy wody. Przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…