Nieco inna wersja grochówki, którą zwykle robię, jednak równie smaczna.
Składniki:
Przygotowanie
Groch płuczemy, zalewamy wodą i pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie gotujemy go w bulionie aż będzie miękki. W tym czasie ziemniaki i por kroimy w kostkę, a resztę warzyw ścieramy na tarce jarzynowej. Warzywa (prócz pory) dodajemy do grochu pod koniec gotowania. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni z porem. Dodajemy kiedy wszystkie warzywa są już miękkie. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolewamy wody. Przyprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…