Przepis na proste i szybkie ciasto z truskawkami.
Składniki:
Przygotowanie
Truskawki myjemy i odrywamy z nich szypułki. Owoce przekrawamy na pół. Margarynę roztapiamy na małym ogniu i zostawiamy do wystudzenia. Do miski przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier i wlewamy roztopiony tłuszcz. Składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy na blachę (moja ma wymiary ok 26x20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy połówki truskawek środkiem do góry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C i pieczemy ok. 30 minut. Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
Pyszne ciasto