Przepis na nieco inne od tradycyjnych kotlety mielone.
Składniki:
Przygotowanie
Czosnek obieramy i siekamy. Bakłażana kroimy w drobną kostkę. Łyżkę oliwy rozgrzewamy, podsmażamy na niej bakłażana i czosnek. Odstawiamy do ostygnięcia.
W misce mieszamy mięso mielone, jajko, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą. Dodajemy przestygniętego bakłażana, dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, które grillujemy na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…