Przepis na nieco inne od tradycyjnych kotlety mielone.
Składniki:
Przygotowanie
Czosnek obieramy i siekamy. Bakłażana kroimy w drobną kostkę. Łyżkę oliwy rozgrzewamy, podsmażamy na niej bakłażana i czosnek. Odstawiamy do ostygnięcia.
W misce mieszamy mięso mielone, jajko, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą. Dodajemy przestygniętego bakłażana, dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, które grillujemy na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…