Przepis na pyszny i szybki obiad z makaronem w sosie śmietanowym z pieczarkami i serem żółtym.
Składniki:
opakowanie makaronu rurki
500 g pieczarek
250 ml śmietanki 30%
150 g startego żółtego sera + garść do posypania
- pierś z kurczaka (niekoniecznie)
sól, pieprz
- oregano
szczypior
2 ząbki czosnku
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Następnie wsypujemy pokrojone w plastry pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, przyprawiamy. Mieszamy i wlewamy śmietankę. Podgrzewamy i dodajemy starty ser. Sos dusimy do czasu zgęstnienia śmietanki.
Odcedzony makaron wsypujemy na patelnię z sosem. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem i serem żółtym.
Zostaw odpowiedź