Błyskawiczne spaghetti ze szprotkami
Błyskawiczne spaghetti ze szprotkami z puszki w sosie pomidorowym to świetny przepis na kryzysowy obiad, kiedy w lodówce pustki. Danie przygotujemy w jakieś dwadzieścia minut, tyle czasu ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Idealnie nadaje się również na piątkowy obiad, jeśli w naszym domu mamy tradycję bezmięsnych piątków.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy szprotki wraz z sosem, smażymy jeszcze chwilę. Do szprotek dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i przyprawiamy do smaku. Na patelnię wsypujemy ugotowany i odcedzony makaron i mieszamy go z ze szprotkami.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…