Błyskawiczne spaghetti ze szprotkami
Błyskawiczne spaghetti ze szprotkami z puszki w sosie pomidorowym to świetny przepis na kryzysowy obiad, kiedy w lodówce pustki. Danie przygotujemy w jakieś dwadzieścia minut, tyle czasu ile potrzeba na ugotowanie makaronu. Idealnie nadaje się również na piątkowy obiad, jeśli w naszym domu mamy tradycję bezmięsnych piątków.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy szprotki wraz z sosem, smażymy jeszcze chwilę. Do szprotek dodajemy pokrojone w plasterki oliwki i przyprawiamy do smaku. Na patelnię wsypujemy ugotowany i odcedzony makaron i mieszamy go z ze szprotkami.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…