Aromatyczna ryba w cieście naleśnikowym z dodatkiem przyprawy curry to wyśmienity pomysł na obiad.
Ryba w cieście curry to szybka, wręcz 15 minutowa potrawa, którą podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką.
Składniki:
- ok 700 g filetów z ryby (polecam dorsza lub mirunę)
- 1 jajko
- pół szklanki mleka
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- łyżeczka curry
- sól, pieprz
Przygotowanie
Rybę oczyszczamy, suszymy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. W misce mieszamy jajko z curry, mąkami i mlekiem. Przygotowaną rybę zanurzamy w cieście z curry i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Gotowe ryby przekładamy na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
brzmi smakowicie 🙂