Przepis na bardzo proste i szybkie ciasto.
Składniki:
Przygotowanie
Do miseczki przekładamy jogurt (dałam truskawkowy, 280 g), a pojemnik po nim dokladnie myjemy i osuszamy. Posłuży on za miarkę. Dodajemy wszystkie skladniki (prócz galaretki i śmietany) do jogurtu i miksujemy na jednolitą masę. Blachę smarujemy tłuszczem, wykładamy na nią ciasto i pieczemy około 40 min w temperaturze 200-220st C. Śmietanę ubijamy, galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć miksujemy ją ze śmietaną i wykładamy na przesudzone ciasto.
Surówka po kreolsku to idealny sposób, by w kilka minut ożywić każdy obiad. Świeże ogórki,…
Ciasto Sołtysa to jeden z tych wypieków, które robią wrażenie już od pierwszego spojrzenia. Warstwy…
Szybki makaron chow mein z kurczakiem i warzywami to idealny pomysł na lekki, a jednocześnie…
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami to jedno z tych dań, które zawsze się…
Miękkie, puszyste i gotowe w niecałe 20 minut – te bułki twarogowe z air fryera…
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
View Comments
Proste i smaczne ;)