Przepis na bardzo proste i szybkie ciasto.
Składniki:
Przygotowanie
Do miseczki przekładamy jogurt (dałam truskawkowy, 280 g), a pojemnik po nim dokladnie myjemy i osuszamy. Posłuży on za miarkę. Dodajemy wszystkie skladniki (prócz galaretki i śmietany) do jogurtu i miksujemy na jednolitą masę. Blachę smarujemy tłuszczem, wykładamy na nią ciasto i pieczemy około 40 min w temperaturze 200-220st C. Śmietanę ubijamy, galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć miksujemy ją ze śmietaną i wykładamy na przesudzone ciasto.
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…
Mięciutkie, aromatyczne i idealnie zarumienione kapuśniaczki to przekąska, która pasuje do każdej okazji – od…
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…
Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…
Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…
View Comments
Proste i smaczne ;)