Przepis na smakowitą pastę do pieczywa.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • łyżka kaparów
  • pół papryki czerwonej
  • 2 ogórki konserwowe
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 jaja
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
  • 100 g sera żółtego

Przygotowanie
Tuńczyka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce. Resztę składników kroimy w małą kostkę. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt i przyprawiamy.

Milena

Dzień dobry, nazywam się Milena Kierzkowska i prowadzę ten blog kulinarny od 2011 roku. Preferuję prostą, domową kuchnię i staram się, aby moje przepisy nie były zbyt skomplikowane i mógł je wykonać każdy, nawet nie mający pojęcia o gotowaniu.

Share
Published by
Milena

Recent Posts

Jakie patelnie polecają kucharze?

Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić jakość gotowania — wpływa na smak potraw, ich teksturę…

4 godziny ago

Kapuśniaczki drożdżowe z kapustą – idealne do barszczu

Mięciutkie, aromatyczne i idealnie zarumienione kapuśniaczki to przekąska, która pasuje do każdej okazji – od…

22 godziny ago

Ciasto Niespodzianka Markizy – elegancki, warstwowy deser z makowym akcentem

Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser, który zachwyca delikatnym połączeniem jasnego biszkoptu, makowego blatu,…

5 dni ago

Gulasz segedyński – aromatyczny, rozgrzewający i bardzo smaczny obiad

Gulasz segedyński to klasyczny, sycący obiad, który świetnie sprawdza się szczególnie w chłodniejsze dni. Delikatne,…

1 tydzień ago

Ciasto Słonecznikowy Figlarek – chrupiące, puszyste i bardzo smaczne

Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego, delikatnie korzennego biszkoptu, lekkiego kremu twarogowego i cudownie chrupiącego…

2 tygodnie ago

Bułki z parówką – miękkie, domowe i idealne na szybką przekąskę

Bułki z parówką to jedna z tych przekąsek, które znikają szybciej, niż zdążysz wyjąć drugą…

2 tygodnie ago