Chcąc pozbyć się nadmiaru rukoli, pomyślałam, że może by tak dodać ją do obiadu i zaczęłam kombinować. Tak wyszło danie z rukolą na ciepło. Dotychczas używałam jej głównie do sałatek i nie wiedziałam, czego mogę się spodziewać po makaronie z sosem rukolowo-śmietanowym – nie ma się jednak czego obawiać, wyszło smacznie 😉
Składniki:
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Rukolę, oliwki i pomidory kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy na patelnię, kiedy papryka zrobi się miękka. Dodajemy również pestki dyni. Na koniec wlewamy śmietanę i przyprawiamy. Warzywa dusimy przez chwilę, następnie dodajemy makaron i mieszamy. Danie wykładamy na talerze i posypujemy żółtym serem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…