Podaję przepis na klasyczną surówkę do obiadu z czerwoną kapustą, marchewką i jabłkiem. Pasuje w sumie do wszystkiego: kotletów, jajek sadzonych czy pieczonych mięs. Ogólnie zachęcam do jedzenia czerwonej kapusty, gdyż jest bogata m.in. w: sód, potas, magnez, wapń, żelazo, jod, karoteny, witaminę E, K, B1, B2, B6, C.
Składniki:
Przygotowanie
Kapustę drobno siekamy, posypujemy dość obficie solą i ugniatamy przez chwilę ręką, aż puści sok. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Marchew, jabłko i cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę odciskamy. Składniki łączymy i przyprawiamy. Na koniec dodajemy jogurt i mieszamy.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…