Zapiekane jajka to idealny pomysł na sycące śniadanie (choć ja akurat zrobiłam je na kolację). Jeśli znudziła nam się jajecznica czy omlet to kolejny pyszny sposób na wykorzystanie jajek. Podajemy je ze świeżym pieczywem, można również posypać szczypiorkiem.
Składniki (na 4 kokilki):
Przygotowanie
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę, oliwki w plasterki. Ser ścieramy na tarce. Jajka wbijamy do miseczki i lekko roztrzepujemy widelcem, dodajemy do nich oliwki, pomidora i paprykę. Przyprawiamy. Kokilki smarujemy masłem, wylewamy do nich jajka, wierzch posypujemy żółtym serem. Kokilki wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 15 min.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…