Rzadko gotuję gulasz wołowy ze względu na czas jaki trzeba jemu poświęcić. Mięso, aby było miękkie musi się dusić ok 2-3 godziny. Smak gulasz jednak wynagradza długie czekanie.
Składniki:
Przygotowanie
Wołowinę kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Przekładamy do rondla, podlewamy bulionem, tak aby zakrył mięso i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Po 15 minutach dodajemy cebulę pokrojoną w piórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. W razie potrzeby w czasie duszenia podlewamy bulionem. Marchewkę kroimy w plasterki, pieczarki w ćwiartki. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodajemy pokrojone warzywa i dusimy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…