Przepis na piersi z kurczaka zapiekane z sosem śmietanowo-koperkowym. Danie przez zapieczeniem można posypać startym serem żółtym, też będzie smacznie. Podałam z ryżem i surówką z kiszonych ogórków.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso dzielimy na porcje i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę smażymy. Mięso i cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do śmietany dodajemy posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano. Takim sosem zalewamy mięso. Pieczemy ok. 20 min w temp. 200st.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…