Przepis na piersi z kurczaka zapiekane z sosem śmietanowo-koperkowym. Danie przez zapieczeniem można posypać startym serem żółtym, też będzie smacznie. Podałam z ryżem i surówką z kiszonych ogórków.
Składniki:
Przygotowanie
Mięso dzielimy na porcje i lekko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę smażymy. Mięso i cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Do śmietany dodajemy posiekany koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano. Takim sosem zalewamy mięso. Pieczemy ok. 20 min w temp. 200st.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…