Lekka i efektowna sałatka. Podoba mi się to zielono-czerwono-białe zestawienie na talerzu. Aby sałatka była jeszcze bardziej dietetyczna stosujemy mozzarellę light, a zamiast oliwy dodajemy wodę.
Składniki:
Przygotowanie
Sałaty opłukujemy na sitku, odcedzamy, osuszamy i wykładamy na talerze. Owoc granatu kroimy na ćwiartki i wyłuskujemy ziarenka. Pomidora kroimy w ćwiartki, paprykę w paski, cebulę w piórka, a mozzarellę rwiemy na kawałki. Składniki układamy na sałacie. Przed podaniem skrapiamy sosem z oliwy, octu, musztardy, soli i pieprzu.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Serdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Karnawałowe party" na zBLOGowanych. Zbieramy najciekawsze przepisy na karnawałowe imprezy!