Przepis na pyszną zupę cebulowo-porową z czosnkowym aromatem. Przy okazji miałam przyjemność testować kolejną oliwę od TunisPolu – tym razem czosnkową. Oliwa oczywiście pyszna, z lekką, nieprzesadzoną nutą czosnku. Polecam wypróbowanie, zwłaszcza, że czytelnicy bloga mają rabat na wszystkie oliwy.
Składniki:
Ponadto
Przygotowanie
Rozgrzewamy masło i oliwę w garnku, następnie dodajemy posiekaną cebulę i pora pokrojonego w plastry. Całość szklimy, uważając, aby warzywa się nie przypaliły. Następnie do warzyw wlewamy bulion (bądź rozpuszczoną w wodzie kostkę warzywną). Doprowadzamy do wrzenia, dodajemy serek topiony i przyprawy i gotujemy na małym ogniu do osiągnięcia miękkości warzyw. Zupę podajemy z kawałkami bagietki skropionymi oliwą czosnkową i podpieczonymi w piekarniku.
Uwaga!
Specjalnie dla czytelników bloga przygotowaliśmy z firmą Tunispol promocję.
Każdy, kto zamówi oliwę w Sklepie Internetowym otrzyma rabat wysokości 10 %. Wystarczy wpisać przy zamówieniu kod: EPK10
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
Pyszna zupa, na prawdę bomba. Uwielbiam zupy, bo są zdrowe i lekkie. U mnie w kuchni króluje teraz zupa cebulowa
pyszności.
pozdrawiam serdecznie,
Kamila