Przepis na pyszne i błyskawiczne w wykonaniu ciasteczka z płatkami owsianymi, rodzynkami i cynamonem. Idealne do podgryzania na leniwe niedzielne popołudnie z książką.
Składniki:
Przygotowanie
Masło ucieramy na puch, dodajemy do niego cukier i ucieramy ponownie. Następnie, nadal ucierając, dodajemy jajka, po czym resztę składników (oprócz rodzynek) i wszystko razem dobrze miksujemy, aż uzyskamy gęstą, klejącą masę. Dodajemy rodzynki i mieszamy łyżką.
Z masy formujemy okrągłe, płaskie ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy przez ok 20 minut w 180 C.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…