Przepis na karkówkę pieczoną w piekarniku. Potrawa nie jest pracochłonna, wystarczy włożyć do piekarnika i trochę poczekać 😉 Ogólnie karkówka często gości na naszym stole, gdyż zawsze wychodzi z niej smaczna potrawa, mięso jest delikatne i mięciutkie.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę posypujemy pieprzem i obsmażamy z obu stron na patelni na oliwie. W tym czasie ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, cebulę w plasterki. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami, na niej układamy warzywa i podlewamy ok pół szklanki wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 1,5 godz w temp 180 C. W razie potrzeby w trakcie pieczenia podlewamy wodą.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
OO akurat dawno nie było karkówki na moim stole ;)