Przepis na karkówkę pieczoną w piekarniku. Potrawa nie jest pracochłonna, wystarczy włożyć do piekarnika i trochę poczekać 😉 Ogólnie karkówka często gości na naszym stole, gdyż zawsze wychodzi z niej smaczna potrawa, mięso jest delikatne i mięciutkie.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę posypujemy pieprzem i obsmażamy z obu stron na patelni na oliwie. W tym czasie ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, cebulę w plasterki. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami, na niej układamy warzywa i podlewamy ok pół szklanki wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 1,5 godz w temp 180 C. W razie potrzeby w trakcie pieczenia podlewamy wodą.
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo smaczny obiad, który przygotujesz praktycznie…
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i efektowny deser, który przygotujesz bez…
Swojska patelnia z kiełbasą i pieczarkami to idealny pomysł na ciepły, domowy posiłek, który przygotujesz…
Sałatka Meksykańska z Kabanosem i Ananasem to idealna propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkości…
Ciasto Złota Jabłonka to delikatny biszkopt z jabłkami, przełożony lekkim kremem orzechowym i ozdobiony puszystą…
Tortilla śniadaniowa z jajkiem to pomysł na ciepłe, sycące i ekspresowe śniadanie, które zrobisz w…
View Comments
OO akurat dawno nie było karkówki na moim stole ;)