Przepis na karkówkę pieczoną w piekarniku. Potrawa nie jest pracochłonna, wystarczy włożyć do piekarnika i trochę poczekać 😉 Ogólnie karkówka często gości na naszym stole, gdyż zawsze wychodzi z niej smaczna potrawa, mięso jest delikatne i mięciutkie.
Składniki:
Przygotowanie
Karkówkę posypujemy pieprzem i obsmażamy z obu stron na patelni na oliwie. W tym czasie ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, cebulę w plasterki. Karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy musztardą, oprószamy przyprawami, na niej układamy warzywa i podlewamy ok pół szklanki wody. Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 1,5 godz w temp 180 C. W razie potrzeby w trakcie pieczenia podlewamy wodą.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…
View Comments
OO akurat dawno nie było karkówki na moim stole ;)