Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że surówka okaże się tak smaczna – w końcu to tylko marchewka i sok z cytryny. Idealnie nadaje się jako dodatek do ryby lub mięsa. Samo zdrowie i do tego dietetyczne 😉
Składniki:
Przygotowanie
Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i przyprawy do smaku. Mieszamy i odstawiamy na kilka minut do lodówki.
Sałatka warstwowa z ryżem i wędzonym kurczakiem to danie, które nie tylko doskonale smakuje, ale…
Ciasto Marzenka to elegancki i efektowny deser, który łączy w sobie delikatny biszkopt kakaowy i…
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę co roku w mojej spiżarni. Są…
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na domowe przetwory warzywne, który warto mieć w…
Burgery w cieście drożdżowym to rewelacyjny pomysł na domowe bułki z pysznym, mięsnym nadzieniem. Są…
Gulaszowa z indykiem i batatami to pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe, które świetnie sprawdzi się na…