Burgery z boczniaków (360 kcal)

Pyszne, wegetariańskie burgery. Pomysł na szybki obiad. Chyba nie muszę nikogo przekonywać, że są o wiele smaczniejsze od tych z budek.

Składniki:

  • 4 bułki hamburgerowe
  • 4 duże boczniaki
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 8 liści sałaty
  • pomidor
  • pół cebuli
  • musztarda
  • 4 plasterki sera żółtego

Przygotowanie
Boczniaki posypujemy solą i pieprzem, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Bułki przekrawamy, smarujemy musztardą. Na dolną część bułki  nakładamy sałatę, ser, pomidora i cebulkę pokrojone w plasterki oraz boczniaka i przykrywamy górną częścią.

burger_boczniak

Print Friendly, PDF & Email