Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami, więc prezentuję przepis na mini pączki waniliowe. Są szybkie, proste do zrobienia i ładnie się prezentują.
Składniki (na ok 25 pączków):
Przygotowanie
Wszystkie składniki (prócz oleju i cukru pudru) wkładamy do miski i dokładnie miksujemy. Ciasto odrywamy i formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, które wkładamy na rozgrzany w rondlu olej. Pączki smażymy na złoty kolor, od czasu do czasu obracając. Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Kiedy ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Karkówka w marynacie BBQ z piekarnika to pomysł na pyszne, domowe danie w amerykańskim stylu.…
Rolada z kurczaka nadziewana pieczarkami i papryką to danie, które łączy soczyste mięso i aromatyczny…
Masz ochotę na sernik, który zawsze wychodzi i robi wrażenie na gościach? Ten sernik łaciaty…
Kiełbasa zapiekana w jajku to pomysł na sycące i niezwykle proste danie, które przygotujesz bez…
Ciasto jogurtowe ze śliwkami to jeden z tych wypieków, które zawsze się udają i zachwycają…
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące danie, które można przygotować zaledwie…
View Comments
Jaka mąka??
tortowa
ile wychodzi paczusiów z jeden porcji ciasta
około 25